Omple’m a Lafont: la campanya contra el plàstic de Lluïsos de Gràcia!

Omple’m a Lafont: la campanya contra el plàstic de Lluïsos de Gràcia!

Us presentem la campanya “Omple’m a Lafont”, una iniciativa que vol conscienciar sobre la importància d’eliminar les ampolles d’un sol ús i reduir la quantitat de plàstic que es genera a l’entitat.

L’any 2019 es va inaugurar la segona font d’aigua a Lluïsos al costat de la pista de bàsquet i es va batejar com Lafont de Dalt i automàticament van tenir nom també per Lafont de Baix situada al gimnàs. La instal·lació de “Lafont” va anar acompanyada d’una campanya de conscienciació sobre la necessitat de fer un bon ús responsable de l’aigua.

Uns mesos després i gràcies al suport del Secretariat de l’Esport, es van repartir 600 ampolles a les seccions esportives de la casa: Bàsquet, Tennis Taula, Bàdminton… La campanya havia de seguir amb el llançament del vídeo Omple’m a Lafont on diferents cares conegudes de l’entitat, junta, treballadores i seccions, i persones famoses del món de la cultura, com Ada Parellada, Clara Peya, Quim Masferrer, Marcel Mauri, Cesk Freixas, Oriol Broggi i Caïm Riba, animaven a utilitzar l’ampolla d’aigua de Lluïsos i a omplir-la a les fonts de l’entitat. Però la campanya va quedar aturada amb el tancament a causa del Covid-19. Aquest fet no va frenar les ganes de seguir-la treballant i gràcies a la coordinació amb l’Agència Catalana de Residus ara es podran repartir durant el mes d’octubre 600 ampolles més entre les seccions de Cultura i Lleure. A més el 2021 s’ha instal·lat una tercera font d’aigua, de manera que omplir les ampolles és més fàcil que mai.

En total, en els darrers dos anys des de Lluïsos de Gràcia haurem repartit entre les persones sòcies un total de 1.200 ampolles reutilitzables, hem instal·lat tres fonts d’aigua i hem dut a terme diferents campanyes de sensibilització. El missatge és molt clar: Omple’m a Lafont. I la idea molt senzilla: Beure sense plàstic és possible.

Tota una declaració d’intencions, t’hi sumes?

Les seccions heu rebut un seguit de correus electrònics amb les instruccions per recollir les ampolles i ajudar-nos a difondre la iniciativa. Si teniu dubtes us podeu posar en contacte amb nosaltres.

Deixeu el vostre comentari