El 10 de novembre conversarem amb Clara Prats, doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències

El 10 de novembre conversarem amb Clara Prats, doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències

El dia 10 de novembre a les 18:30h comptarem amb Clara Prats per parlar dels seu punt de vista com a Doctora en Física Aplicada i Simulació en un sector històricament molt masculinitzat, coneixerem la seva experiència com a dona i quins han estat els seus referents. També parlarem dels reptes tenim per endavant per donar visibilitat al treball fet per les dones en camps com la ciència, la medicina o l’enginyeria, entre altres.

Aquesta xerrada s’emmarca en el context de l’exposició “Dones que han canviat el món” (“Mujeres que han cambiado el mundo”) que acull Lluïsos de l’1 al 15 de novembre. Una retrospectiva que vol visibilitzar la contribució a l’I+D+i de les dones al llarg de la història, reconeixent i facilitant referents que promoguin vocacions STEM* entre les futures estudiants. (Sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

Clara Prats és llicenciada en Física per la UB i doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències per la UPC, on actualment és professora agregada. Investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la mateixa universitat, i responsable de models computacionals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). La seva línia de recerca se centra en l’ús de la modelització computacional per a l’estudi de malalties infeccioses, principalment la tuberculosi, però també la malària, la malaltia del Chagas i, els últims mesos, la Covid-19. Ens els darrers mesos l’hem vist als mitjans explicant-nos com evolucionava el Covid.

Deixeu el vostre comentari