Continuen els assajos de la nova companyia en residència: Cia La Foi

Continuen els assajos de la nova companyia en residència: Cia La Foi

La Cia La Foi són la companyia escollida per assajar en residència a Lluïsos Teatre. Des de mitjans d’octubre ja han començat els assajos que s’allargaran durant els mesos de novembre i desembre. L’estrena es preveu al gener.

El seu projecte va ser escollit entre un total de 13 propostes presentades, ha estat la vegada que més companyies s’han presentat a la convocatòria. Les membres d’aquesta companyia, presenten una proposta que parteix de l’anàlisi previ del tipus d’espectacles i formes discursives que es presenten en escena avui en dia, tot detectant que cada vegada més s’inclouen problemàtiques conflictes socials, reflexions i crítica cap al comportament social i humà a gran escala. La seva proposta vol tornar als conflictes relacionals més íntims, en aquest cas, a una de les primeres relacions humanes que tenim quan arribem al món, la relació amb els nostres pares o l’absència d’aquesta relació.

La seva proposta és un homenatge a l’univers que generem durant la infància i que després sovint despreciem pel seu caire irracional i inconscient, per la seva aparent falta de reverberació en les coses importants de l’edat adulta.

Universos infantils, retrospectiva vital i salut mental i emocional des del punt de vista psicològic. Posar el punt de mira en els nuclis mínims que determinen les personalitats i dinàmiques relacionals. Des de la Cia La Foi: “estem convençudes de la importància d’aquests temes, de la grandesa d’aquests universos i de la necessitat que avui en dia té la societat d’explorar els terrenys de la seva ment i de la seva emocionalitat per entendre el perquè de moltes coses que determinen la nostra persona”.

Un suggeriment i una incitació al qüestionament dels racons més insòlits, estranys i perfectament decorats de la ment per fer front a circumstàncies que no ens són favorables, sobretot, en la infància. Tot plegat a través de l’humor com a mecanisme dramatúrgic i discursiu que és també una  via de defensa per verbalitzar situacions que en cap cas són còmiques, com ara un abandó, una absència paterna, un maltracte, etc.

1 Comentari
  • Albert 2021 nov. 18 / 16:58

    Sona molt bé! Quan hi hagi data de mostra oberta, m’agradaria anar-hi!

Deixeu el vostre comentari