Manifestació virtual per les dones afganeses el 27 de novembre: vine a viure-la a Lluïsos

Manifestació virtual per les dones afganeses el 27 de novembre: vine a viure-la a Lluïsos

A l’agost de 2021 el retorn del règim talibà a la capital d’Afganistan, Kabul a comportat l’aplicació de forma molt estricta de la “Sharía” amb una continuada violació dels drets humans de la població afganesa que està afectant greument a les dones i les nenes afganeses. Segrests, violacions, lapidacions o matrimonis forçats són exemples de la situació de risc i vulnerabilitat en la que es troben exposades les afganeses.

Davant aquesta situació diferents associacions de dones de Catalunya han volgut donar suport i veu a les dones afganeses amb la convocatòria d’una manifestació virtual, d’àmbit mundial, per denunciar aquesta vulneració inacceptable dels drets humans i que tindrà lloc aquest dissabte 27 de novembre a les 18.00 h.

A Lluïsos de Gràcia habilitarem un espai al vestíbul amb una pantalla des d’on podreu seguir la manifestació mundial per streaming. Sumeu-vos-hi en aquest enllaç i ajudarem a omplir virtualment el Passeig de Gràcia de Barcelona.

Manifest en defensa dels drets de les dones i la població de l’afganistan

La regressió en drets que pateix el poble d’Afganistan des de l’arribada al poder del règim totalitari dels talibans és evident.
Per això, alcem la veu davant la situació a la que s’enfronta la població afganesa i molt especialment les dones i les seves famílies i denunciem la violència i la vulneració dels Drets Humans que estan patint.
Els informes de l’Oficina de l’Alta Comissionada de les Nacions Unides per als Drets Humans confirmen aquesta situació. També la confirmen les notícies que rebem de testimonis directes que l’estan vivint i que ens demanen ajut urgent.
La intransigència, la violència contra les dones, la tortura i la impunitat dels autors d’aquestes pràctiques abusives han generat el terror i la persecució contra aquelles persones sospitoses de no estar d’acord amb el règim talibà i que no han pogut abandonar el país.Cal respectar les derivades geopolítiques i l’esdevenir de cada territori, però cal recordar que existeixen mecanismes jurídics perquè la comunitat internacional prengui una posició activa per fer front a aquests crims contra la humanitat que provoquen moltes víctimes, especialment dones i infants.
Afganistan és un estat signatari de l’Estatut de Roma, per tant, la Cort Penal Internacional ha d’aturar i jutjar aquests crims de guerra.
Des de Catalunya, les dones de tots els àmbits, exigim a la comunitat internacional que actuï decididament contra aquest règim destructor de persones.

Volem llibertat i una vida digna per a la població afganesa i, en especial, per a les dones i les seves famílies.

Deixeu el vostre comentari