L’exposició “Lliures i sense por” es podrà veure a Lluïsos del 10 al 30 de gener

L’exposició “Lliures i sense por” es podrà veure a Lluïsos del 10 al 30 de gener

L’exposició “Lliures i sense por” està comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. El format exposició itinerant es posa en marxa l’any 2020 per donar continuïtat a la campanya de sensibilització “Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor” impulsada des de l’Institut Català de les Dones (ICD) el 25 de novembre Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

Els materials de l’exposició han estat realitzats amb la col·laboració de l’entitat experta Creación Positiva, i expliquen i ajuden a identificar les violències sexuals, i apoderen les dones que viuen aquestes situacions. Les violències sexuals es poden exercir en l’àmbit de la parella, la feina, les xarxes socials, la família, al carrer i als espais d’oci. I a qualsevol edat. La causa principal és el masclisme, que vulnera els drets de les dones a viure la seva sexualitat, els seus espais, vides i cossos amb llibertat i autonomia.

Les violències sexuals són un tipus de violència masclista que utilitzen el sexe com a forma de control i dominació de les dones. Encara ara són massa presents en la vida quotidiana de les dones i cal seguir visibilitzant-les i lluitant per eliminar-les.

No us perdeu aquesta exposició on es reivindica el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat. Es pot veure del 10 al 30 de gener a Lluïsos de Gràcia i el dia 20 de gener hi ha prevista una activitat amb una mostra del Taller d’autodefensa feminista i una conversa amb María Luísa Berrocal de Creación Positiva.

#LliuresISensePor

 

Deixeu el vostre comentari