Hannu: “Més enllà de les varetes i els conills, la màgia crea connexions emocionals”

Hannu: “Més enllà de les varetes i els conills, la màgia crea connexions emocionals”

El 31 de gener és el dia del mag i la maga i a Lluïsos de Gràcia el volem commemorar amb l’entrevista que la Txell Martín i Pardo, vocal de la junta de l’entitat va fer a Hannu Juntunen, el mag convidat al Festival Màgicus 2021. Hannu és també el nom artístic d’aquest joveníssim mag que ja ha guanyat, entre altres, el 2n Premi de Manipulació a la prestigiosa FISM European Championship of Magic 2021. També ha estat dues vegades Campió Nòrdic de Màgia d’escena, els anys 2018 i 2019, i aquest estiu passat va rebre la Bacchetta Magica d’Oro 2021.

Vam tenir la sort de veure actuar a Hannu Juntunen a la dotzena edició del Festival Màgicus, ell representa tot el que el concurs vol ser: joventut, professionalitat i talent. I va ser un honor poder-lo tenir amb nosaltres en aquesta edició.

En Hannu explicava que  hi ha força maneres de convertir-se en mag professional. “D’entrada, cal practicar molt. En primer lloc, per mi això va voler dir llegir llibres, mirar DVDs protagonitzats per altres mags professionals que impartien classes magistrals. En segon lloc, tenir la sort de localitzar un tutor –algú que et doni consells. En tercer lloc, tenir un distribuïdor local on aconseguir accessoris, cosa que obre les portes a nous repertoris i trucs. Aquests van ser els meus primers passos”. En Hannu va començar a apassionar-se per la màgia amb només 7 anys i no va ser fins als 12 o 13 anys d’edat que es va crear el personatge de Hannu el mag.

Els concursos de màgia són per a en Hannu un espai importantíssim per evolucionar com a mag. “Literalment, m’han transformat. Abans d’anar als concursos, jo no em considerava una persona competitiva, però quan vaig començar-hi a anar em vaig adonar que m’agradava competir. El que més m’agrada d’aquests concursos és la data límit. Aquests terminis m’empenyen a ser cada cop millor i a fer aquell esforç final per estar preparat. En aquestes convencions de màgia es coneixen a molts mags. Això significa fer créixer la xarxa de contactes i alhora més intercanvi d’informació”.

Encara que sembli tot el contrari, Hannu explica que la màgia és realment una forma d’art molt social. “Tots els secrets no es troben a internet o als llibres. Molts dels secrets es comparteixen en converses cara a cara. Per a mi les convencions i les competicions de màgia van ser el factor crucial per esdevenir un mag professional”.

Si voleu conèixer a fons la història d’en Hannu Juntunen podeu descarregar el PDF amb l’entrevista sencera realitzada per la Txell Martín, aquí. [Entrevista Hannu Juntunen]

Les fotografies són de la Montse Giralt.

Deixeu el vostre comentari