La Marató contra el residu el dissabte 19 de febrer és la jornada central de la Verdinada 2022

La Marató contra el residu el dissabte 19 de febrer és la jornada central de la Verdinada 2022

El dissabte 19 de febrer de 17 a 19h hi ha prevista una jornada de tallers al voltant de la reducció i la recuperació de residus. El reciclatge, el donar un segon ús a materials usats o simplement, sensibilitzar com no generar més residus dels desitjats és l’objectiu principal de la jornada.

Els tallers, oberts a tothom, tindran un component clarament familiar i es desenvoluparan a la Plaça del Nord i als Lluïsos de Gràcia. Qui vulgui participar-hi ens pot enviar un correu a  info@lluisosdegracia.cat

  • Compostatge comunitari:

Saps què és el compostatge comunitari? Vine i descobreix com pots participar, coneix la granja de cucs i emporta’t un enciam a casa!

A càrrec de l’aula ambiental Bosc Turull.

  • Contacontes sensibilització contra els residus (posposada)

A càrrec d’IRBIS, especialistes en assessoria ambiental.

  • Taller “Els plàstics, al mar”:

A càrrec del CRAM (Centre de recuperació d’amfibis marins)
Hi ha plàstic al mar? Quin plàstic hi podem trobar? Què passa quan el plàstic cau a terra? A qui li afecta? Resoldrem aquestes i d’altres preguntes en el taller, i coneixerem què els hi ha passat a alguns animals, com els què hi ha a la Fundació CRAM. Entre tots i totes decidirem què pot fer cadascú per reduir els plàstics al mar.

  • Taller “Agafem el cabàs”,

A càrrec de l’AMB (Àrea Metropolitana de Barcelona – Ecologia)
Taller participatiu en el qual els nens i nenes faran una dinàmica semblant al tradicional joc de l’oca, però amb preguntes específiques sobre els residus i, concretament, sobre la seva prevenció. El taulell i el dau són gegants facilitant la participació activa de tothom. Durant el joc, l’educador/a els farà preguntes o hauran de passar proves sobre ecoetiquetes, malbaratament alimentari, productes de km 0 i de temporada, embolcalls i envasos…

  • Xerrada “Residu Zero”:

A càrrec de Mundo sin residuos
Encarada a joves i adolescents, la xerrada tractarà sobre temes d’actualitat com Reduir, Reutilitzar, productes Zero Waste, menstruació sense residus, com fer una auditoria de residus, etc.
Us hi esperem a totes!

Deixeu el vostre comentari