L’exposició “Mar Viva” s’inaugura dimecres 23 amb una xerrada sobre deixalles marines

L’exposició “Mar Viva” s’inaugura dimecres 23 amb una xerrada sobre deixalles marines

Mar Viva és una nova eina de sensibilització i conscienciació ambiental sobre les deixalles marines. El projecte Mar Viva (de recollida i caracterització de deixalles marines) és una iniciativa que va ser impulsada per l’Agència Catalana de Residus (ARC) juntament amb la Confraria de Pescadors del Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Barcelona. El projecte és possible gràcies a la motivació dels pescadors a participar-hi per a posar sobre la taula el greu problema de les deixalles marines.

El projecte va començar l’octubre de 2015 amb les embarcacions d’arrossegament del Port de Barcelona. L’any 2017 s’hi van sumar 13 ports catalans més, gràcies al conveni, Marviva – Upcycling the Oceans, de col·laboració entre l’Agència de Residus de Catalunya, Ecoembes, la Fundació Ecoalf, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Ports de la Generalitat i la Federació Catalana de Confraries de Pescadors, de mesures de lluita contra les deixalles marines.

El dimecres 23 de febrer, a les 18.30h, hi haurà una xerrada amb el títol: Problemàtica de les deixalles marines. Com podem prevenir-les?, a càrrec d’Ignasi Mateo, del Centre d’Activitat Regional pel Consum i la Producció Sostenible (SCP/RAC) i amb la participació de José Manuel Juárez, de la Confraria de Pescadors de Barcelona.

Aquests actes estan emmarcats dins la Verdinada 2022.

Deixeu el vostre comentari