A Lluïsos de Gràcia compartim l’espai amb diferents entitats i projectes, us les presentem!

A Lluïsos de Gràcia compartim l’espai amb diferents entitats i projectes, us les presentem!

Durant els matins a Lluïsos de Gràcia els espais segueixen actius i ocupats amb diferents activitats. A més de tenir a la secretaria activa, la recepció oberta i aprofitar per fer manteniment i neteja de l’espai, hi ha diferents entitat i associacions que ens lloguen espais per fer-hi les seves activitats i hem homologat les sales per fer formació ocupacional. Algunes entitats, després de tants anys a Lluïsos, ja són com de la família.

Fa 4 anys que el Programa Làbora es va instal·lar a Lluïsos des d’on fa orientació, formació i acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat per accedir al mercat laboral. El programa forma part de Femarec  una entitat d’acció social que treballa des del 1991 per la inserció social, laboral i cultural de col·lectius en risc d’exclusió. Les persones que poden accedir al programa Làbora venen directament dels Centres de Serveis Socials (CSS) i d’altres serveis especialitzats de la ciutat de Barcelona.

L’Escola EFA és una iniciativa de l’Associació Catalana d’Empreses del Lleure, l’Educació i la Cultura, l’Acellec. Utilitzen les sales de Lluïsos per fer formacions per a professionals del Lleure, l’Educació i la Cultura, com per exemple animació sociocultural, gestió cultural, cursos de monitors o de lideratge d’equips. Podeu consultar la seva oferta formativa i conèixer més el projecte aquí.

La Fundació Pere Tarrés també utilitza els nostres espais per a les seves formacions. Són una entitat no lucrativa que tenen com a missió la promoció de la persona a través de l’educació, especialment en el lleure i l’acció social. A més a més la Fundació Pere Tarrés té un programa d’ocupació dins del Programa Singulars, dirigit a persones joves d’entre 16 i 29 anys, inscrites a Garantia Juvenil i amb situació de demanant d’ocupació o millora de feina en el Servei d’Ocupació de Catalunya. El podeu consultar en aquest enllaç.

El Banc del Temps va començar la seva activitat al 2004 a l’Orféo Gracienc i després es va traslladar a Lluïsos de Gràcia on els dimecres de 17:30h a 19:30h fan atenció presencial. Actualment té més de dues-centes persones inscrites i és un dels màxims referents del seu àmbit.

L’associació Òmnium Gràcia té a Lluïsos un magatzem i fan servir l’entitat com a seu de les seves reunions. Amb aquesta vinculació a l’entitat ha fet que actualment col·laborin amb diferents projectes com el Club de Lectura o el DescoNNecta, la mostra de música jove de Lluïsos. De fet enguany han format part de l’organització de la mostra de música amb una menció pròpia que valora la millor lletra en català: Ç trencada de cançó.

A Lluïsos ens agrada molt tenir l’entitat viva i amb activitat, per això oferim els nostres espais per lloguers a entitats, associacions i empreses. Des de fa uns anys es va començar a obrir al matí amb el projecte “Lluïsos Matins” i ara ja podem dir que tenim activitat cada dia de 8 del matí a les 00:00 de la nit.

Deixeu el vostre comentari