“Veïnes, ciutadanes”, la nova exposició que reivindica el paper de les dones en els moviments veïnals a Catalunya

“Veïnes, ciutadanes”, la nova exposició que reivindica el paper de les dones en els moviments veïnals a Catalunya

La nova exposició que ocupa el vestíbul de Lluïsos de Gràcia està dedicada a les dones i a la lluita veïnal de la dècada dels setanta a Catalunya. “Veïnes, ciutadanes” és un repàs a aquesta època on diferents figures femenines van tenir un gran protagonisme i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia.

Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d’aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. Esperem que aquesta exposició contribueixi a reconstruir la participació femenina que és a l’origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d’atenció a les dones que han humanitzat – o potser seria més precís dir feminitzat – les nostres ciutats.

L’exposició es podrà veure fins el dia 20 de març.

La xerrada amb dones gracienques implicades en moviments veïnals és prevista pel dia 17 de març a les 19h a Lluïsos de Gràcia. Us hi esperem!

Deixeu el vostre comentari