L’esforç de fer: com ens afecta la pujada de preus generalitzada a Lluïsos?

L’esforç de fer: com ens afecta la pujada de preus generalitzada a Lluïsos?
Se sent per arreu que tot és més car. L’alimentació, el transport,  els subministraments, etc. i a Lluïsos ens afecta? Sí, i molt!
Hem estat conscients de la situació econòmica els darrers dos anys, posant-nos al costat dels socis, reduint les quotes en èpoques de tancament per la Covid-19, ajudant qui ho ha necessitat becant activitats, fent una aposta pels dirigents joves i becant-los, perquè a Lluïsos volem estar al costat dels socis i sòcies.
Ara ens trobem amb un repte majúscul, l’afectació del preu de l’electricitat i del gas.
La despesa mitjana del curs 20-21 va ser d’uns 1.700€ mensuals, el darrer curs “normal”, el 18-19 va ser d’uns 2.050€ mensuals. Enguany fins al març la despesa mitjana està sent de 2.520€, i els darrers dos mesos a més de 4.600€. La junta fa uns anys vam apostar per un proveïdor d’electricitat com Som Energia, cooperativa gironina amb uns valors ambientals fora de dubte. A la Cooperativa també li està afectant de ple la crisi energètica i el febrer passat ens va demanar un dipòsit d’una mensualitat, ja que ells han de fer el pagament per avançat del consum dels seus clients. Van ser 4.800€. I vam decidir fer-lo per compromís.
El repte és molt gran, i ens està costant poder fer front a totes les nostres obligacions. Ho estem fent i ho seguirem fent, però us volem compartir aquest neguit, ja que aquest fet és un canvi a llarg termini, que ens farà replantejar què podem i com ho podem fer.
Gràcies.
Arnau Roura, tresorer

Deixeu el vostre comentari