Lluïsos amb l’Afganistan: una trobada entre infants i famílies per acostar-nos a la seva realitat

Lluïsos amb l’Afganistan: una trobada entre infants i famílies per acostar-nos a la seva realitat

Diumenge 27 de març Lluïsos de Gràcia va acollir una trobada entre famílies afganeses i catalanes en un matí dinamitzat per l’entitat People Help que va organitzar una activitat infantil i una xerrada.

 

A les 11 h la il·lustradora Gemma Fontanals va encarregar-se de realitzar un mural amb els dibuixos dels infants catalans i afganesos que van participar en l’activitat: “Dibuixem per l’Afganistan”. Els dibuixos realitzats s’enviaran als infants de les famílies que segueixen amagades al país o que es troben en camps de refugiats de Pakistan. L’activitat va tenir moltíssima participació i va acabar resultant en un mural molt bonic que es pot veure penjat a l’entrada de l’entitat.

La xerrada va omplir de gom a gom la sala Balcons amb persones interessades en el projecte i la tasca de People Help. Van haver-hi diferents intervencions, entre elles la de la Feroza Fakhiree, una de les primeres metgesses a l’Afganistan especialitzada en ginecologia i que també és professora a la universitat. Ella va explicar que en el moment en que els Talibans van entrar a la capital ella estava donant classe i a partir d’aquell moment va començar la seva fugida. Va aconseguir arribar a Catalunya amb l’ajuda de People Help i ara està veient quin futur professional pot tenir aquí. En Feridoon Aryan és periodista  i un dels portaveus d’Unicef Afganistan i també es va veure obligat a fugir a causa de la seva feina. Una de les connexions que es volia fer durant la xerrada era amb Noourallah Mashwani, enginyer afganès, però no es va poder realitzar degut a l’actual situació de tensió que va fer que per precaució no es fes la trucada.

Finalment la Mònica Moya, una de les responsables i coordinadores de l’organització People Help, va explicar en que treballen actualment, com es centren en buscar finançament per ajudar a les famílies que es troben en situació de risc alt a Afganistan i com es coordinen per treure-les del país i acompanyar-les una vegada arriben a destí. Des de que van començar a organitzar-se, People Help ha ajudat a unes 300 persones i 31 han arribat a Espanya. Des de l’entitat se les ajuda a fer els tràmits pel visat i el passaport i una vegada aquí es busquen padrines i padrins voluntaris per ajudar-los a fer els papers i els tràmits burocràtics.

La xerrada va ser molt interessant i va generar un clima d’intercanvi i de trobada molt especial i en acabar es van repartir flors entre les famílies refugiades.

 

Deixeu el vostre comentari