Ressenya de la trobada del Grup de Diàleg Interreligiós al Jardí del Silenci

Ressenya de la trobada del Grup de Diàleg Interreligiós al Jardí del Silenci

El GDI (Grup de Diàleg Interreligiós) de Gràcia, al que pertany el Grup de Reflexió a l’entorn de la fe, de Lluïsos de Gràcia va organitzar el passat 18 de Maig a la tarda una trobada oberta a tothom al Jardí del Silenci del carrer Encarnació 62.  Hi van participar 26 persones: 17 dones i 9 homes. A continuació podeu llegir la crònica escrita pel Grup de Reflexió en motiu d’aquesta activitat:

L’objectiu de la trobada era reflexionar sobre alguns textos de varies tradicions religioses i espirituals alternant amb moments de SILENCI després de cada lectura. En acabat d’una breu introducció feta per en Quim Cevera del Grup de Diàleg Interreligiós, es va donar pas a la lectura dels diferents textos proposats per cada tradició. Ús en fem un resum a continuació:

…I en aquest clima de cultura de pau, que aquesta estona que compartim ens esperoni a ser artesans de la justícia de la compassió i de la pau.

HINDUISME

El cor en pau veu una festa a tots els pobles. La tranquil·litat a l’interior és sinònim de felicitat.

CENTRE BUDISTA DRUKBA

La felicitat es la nostra naturalesa. Es fet aquí i ara mateix però ens cal recordar percebre-la a la nostra vida en lloc de perseguir-la

ESGLÉSIA ORTODOXA

(del Psalm 133 Unió fraterna)

Que n’és de bo i agradable viure tots junts els germans. Es com el perfum que ungeix el cap i s’escampa per la barba d’Aaron….

BUDISTA DOJO ZEN

“La respiración es el nexo entre el cuerpo y el espíritu. Un movimiento perfecto pero aleatorio como las olas del mar no sabemos nunca cuándo va a aparecer una ola más grande que las otras. Nos concentramos en observar este movimiento sin modificarlo y es ahí donde se produce el encuentro entre lo humano y lo divino”

JUDAISME (Del Talmud de Babilonia)

Cal que ens esforcem sempre a respondre amb suavitat ,ser soferts, a augmentar la pau entre els nostres germans  i persones…a fi que siguem estimats i ben acollits entre tothom

CRISTIANISME CATÒLIC (De l’oda de Salomon)-) del llibre de Pregàries antigues de M.Camps i Gaset)

El meu goig es el Senyor i la meva cursa vers els fruits que produeix; aquest meu camí es bell…

CRISTIANISME EVANGÈLIC (De la Carta de St. Pau als Romans 16, 25-27)

Gloria a aquell qui té el poder d’enfortir-vos en l’evangeli que jo anuncio quan proclamem Jesucrist, el qual és la revelació del designi de Déu, amagat en el silenci dels segles però que ara s’ha manifestat i s’ha donat a conèixer a tots els pobles…

ISLAM (Del’Al -Corà cap.4, 37)

I adoreu a Al·lah i no associeu res a Ell i mostreu bondat als pares i mares … als orfes … al veí i veïna … a l’estrany… En veritat Al·lah no estima als orgullosos ni als jactanciosos.

FE  BAHA’I

“…no us mireu com a estranys els uns als altres. Sou els fruits d’un sol arbre i les fulles d’una sola branca…les flors d’un mateix jardí i les gotes d’un mateix oceà”

FEDERACIÓ DE FAMILIES (Del llibret: La fuerza del corazón de Sun Myung Moon) 

Que se sent quan s’experimenta l’amor de Déu? Es com caminar per un jardí un dia de primavera. Veus les flors i t’embriagues amb les seves fragàncies. L’amor de Déu és la font de la pau i la felicitat de tots els essers”.

ESGLESIADA DE LA SCIENTOLOGY (L. Ronald Hubard-Religio de Scientology)

En aquest moment pensem en aquells que la llibertat dels quals està amenaçada. En aquells que han patit presó per les seves creences; en aquells que pateixen l’esclavitud o martiri i en tots aquells que son víctimes de tractaments brutals…

Preguem perquè els drets humans es salvaguardin i protegeixin; perquè tota la gent pugui creure, rendir culte i professar la seva religió lliurament. Perquè una vegada més la llibertat torni a habitar a les nostres terres.

Deixeu el vostre comentari