Us vàreu perdre el discurs de Festa Major i el Pregó de Bàsquet?

Us vàreu perdre el discurs de Festa Major i el Pregó de Bàsquet?

Discurs del dinar de Festa Major dels Lluïsos 2022.-  Per Rafael Giménez, president dels Lluïsos de Gràcia
Us vull donar la benvinguda en aquest acte que tanca la setmana de festa major que hem viscut, aquest any si, amb una presencialitat que feia temps que no gaudíem.
Durant tota la setmana hem tingut un munt d’activitats al voltant de la festa major: finals de curs (gairebé), de seccions i tallers, teatre, 12 hores de bàsquet, mostra d’escacs, escape room, cursa d’orientació,…
En aquesta recta final hem tingut la mostra d’artesania, seguidament el pregó, dinar de sòcies i amics de lluïsos i finalment el concert de les corals, aquesta tarda al pati de la salle gràcia, a les 18:30h, us hi esperem.
Vull expressar l’agraïment a totes les persones voluntàries que fan possible que Lluïsos funcioni cada setmana durant tot el curs, sense cap mena de dubte, vosaltres sou l’essència de lluïsos, el veritable motor de l’entitat, l’arrel del fet associatiu, els responsable que la màgia setmanal de les activitat que mouen més de 2000 persones.
Des de la junta només podem acompanyar-vos i ajudar a treure les pedres que podem trobar pel camí perquè tot rutlli.
Gràcies a treballadores i treballadors de la casa per la vostra aportació i copromís, sense vosaltres tot això no fora possible.
I gràcies a la junta, per la feina que feu amb tants fronts diferents, projectes, iniciatives, comissions; un plaer poder compartir aquest viatge plegats.
També vull agrair la presència d’anteriors presidents dels lluïsos, així com de persones que han col·laborat amb el seu temps i coneixements de forma desinteressada per temes concrets quan els ho hem demanat.
Seguidament donaré pas a la Laura, flamant presidenta de la nova junta de bàsquet, la primera presidenta després de 75 anys de recorregut, a qui desitgem molts encerts i que ens llegirà el pregó de festa major d’enguany.
Moltes gràcies, bon profit i bona festa major.
Visca els lluïsos de gràcia i visca Catalunya!

Pregó de la Festa Major dels Lluïsos 2022-. Per Laura Rafegas, presidenta de Bàsquet Lluïsos

Bon migdia família dels Lluïsos de Gràcia!
Si ara fa un temps m’haguessin dit que seria la presidenta de la secció de bàsquet (per cert, la primera després de 77 anys d’història) i que aquest fet em fa poder estar avui aquí i adreçar-vos aquest pregó, la meva cara d’incredulitat ho hagués dit tot.
Vaig entrar com a mare de jugador i jugadora ara farà 8 anys amb la intenció d’animar com una més i acompanyar-los en la seva passió, el bàsquet. Ja coneixia els Lluïsos de Gràcia (com no), m’hi havia enfrontat nombroses vegades com a rival i per tant sabia on entràvem. O no?
Doncs no, no sabia que a l’entrar descobriria tantes bones coses i bones persones que m’enganxarien i farien que estigués quasi com a casa. Per una banda una secció acollidora, amb ganes de fer les coses bé, que es preocupa pels valors que transmet l’esport i que no és aliena a les realitats socials que ens envolta. I per l’altra (tot i que les dues van de la mà) una secció acompanyada d’una entitat, els LLUÏSOS DE GRÀCIA, els nostres LLUÏSOS on la paraula voluntariat té molt significat, on es fa una feina ingent a vegades amb poques mans i pocs recursos, però on totes les seccions i persones treballadores fan el possible per tirar endavant i donar un servei al nostre barri de GRÀCIA!
Com a secció vam celebrar a mitges – maleïda pandèmia – el nostre 75è aniversari fet que va propiciar més visibilitat del nom que amb orgull portem a la samarreta i ens va fer més notoris per tot el territori català. Gràcies infinites a tota la comissió que va ajudar-nos a que això fos possible.
Una cosa tinc clara…LLUÏSOS som família! on tots i totes hi tenim cabuda i on tot és possible; des de la cosa més petita a la més gran i només juntes de la mà i creient fermament en el que fem, podrem seguir tirant endavant l’entitat i les seccions que la
conformen i celebrar 167 anys més d’història i per tant moltes més festes majors com la que avui celebrem i que desitjo que totes les persones sòcies gaudim plegades.
I si em permeteu fer una reivindicació com a secció, no deixarem de lluitar i treballar per aconseguir la nova pista. Això és com una muntanya russa amb alguna pujada d’alegria de tant en tant (la veritat és que poques) i amb descensos infinits i vertiginosos que ens plantegen tirar, a vegades, la tovallola,….però no ho aconseguiran. Tenim conjuntament amb l’entitat un projecte entre mans per tal que la pista esdevingui un nou espai per a tots i totes. Som dels LLUÏSOS i no ens RENDIM!!
Si la meva cara ara fa uns anys hagués estat d’incredulitat (com us deia a l’inici), ara us puc assegurar que és de felicitat, d’agraïment i d’orgull de pertinença. Per tant, VISCA ELS LLUÏSOS DE GRÀCIA i bona Festa Major!!

Deixeu el vostre comentari