Ens sumem al compromís “Barcelona contra la soledat”

Ens sumem al compromís “Barcelona contra la soledat”

Lluïsos de Gràcia ens hem sumat al compromís “Barcelona contra la soledat impulsat des de l’Ajuntament de Barcelona. La soledat no desitjada s’ha convertit en un problema global de les societats actuals, vinculat al procés de modernitat, el desenvolupament urbà i l’increment de l’individualisme. Les dades sobre el sentiment de soledat no desitjada a la ciutat han evidenciat la necessitat de proposar mesures per pal·liar aquest fenomen que ha seguit augmentant. Per aquest motiu des de l’ajuntament s’ha treballant en l’Estratègia municipal contra la soledat 2020-2030.

Un dels punts claus d’aquesta estratègia és el treball en xarxa i la cohesió social a través de persones, organismes, institucions i entitats arrelades al barri . Per aquest motiu ens sumem al compromís per tal de participar i ajudar en diferents línies de treball:

  • Sensibilització sobre la soledat no desitjada.
  • Pedagogia en els centres educatius en les diferents etapes escolars.
  • Accions o iniciatives que ajudin a pal·liar la soledat no desitjada de les persones que la pateixin o bé fomentar les relacions socials per millorar l’entorn social i comunitari.
  • Impulsar les relacions socials i la socialització en les activitats que es desenvolupin a les entitats i entorns en els quals es participa, posant especial atenció a les situacions de soledat no desitjada.
  • Fomentar la relació presencial entre persones i entre generacions.
  • Promoure la cooperació i el voluntariat en totes les etapes de la vida com a eines de transformació social.

Des de Lluïsos de Gràcia ens hem sumat a aquesta iniciativa que coincideix amb els valors de l’entitat amb la certesa de que la tasca que desenvolupem pot ser clau per acompanyar i ajudar a mitigar la soledat d’algunes persones. Tenim iniciatives com el Grup NES, fundat fa uns anys per persones inquietes i arrelades a Lluïsos que és un exemple d’iniciativa individual que impacta directament sobre la vida d’unes quantes persones amb propostes d’activitats i espais de trobada i compartir. O amb altres iniciatives més recents com el projecte Grans Actius o les activitats dirigides a gent gran també volem oferir recursos i propostes per acompanyar a persones que podrien a la llarga arribar a sentir soledat. Tot i així som conscients que el sentiment de soledat no és exclusiu de les persones grans, per això volem fer-nos ressò de les iniciatives i equipaments per a totes les edats que es poden trobar al web de l’Ajuntament, a més de les eines d’autodiagnosi per saber si s’està en risc de sentir soledat.

Si voleu conèixer més el projecte de l’Ajuntament el podeu consultar aquí: Barcelona contra la soledat.

Deixeu el vostre comentari