El DescoNNecta presenta el cartell de la setena edició amb una majoria de bandes formades per dones

El DescoNNecta presenta el cartell de la setena edició amb una majoria de bandes formades per dones

Els Lluïsos de Gràcia ha estat l’escenari escollit per presentar la setena edició del DescoNNecta, la Mostra de música jove, que es celebrarà el dia 15 d’octubre a la Plaça del Nord en un únic dia de concerts (des de les 16h i fins a 22:00h). A l’acte hi han assistit representants de l’organització, formada per Lluïsos de Gràcia, el magazín cultural L’Ampli, l’associació cultural The Indian Runners i Òmnium Gràcia; persones vinculades a les diferents edicions del DescoNNecta; periodistes especialitzats i amics i simpatitzants de la mostra. A més hi ha assistit els principals protagonistes, les vuit bandes escollides que són:  ZESC, Marina Palau, Di Aphan, Bons nois, Ossa Bruna, Candela Escobar, jovedry i Cabra sense gorra. I per primera vegada en els set anys del DescoNNecta set de les vuit bandes estan formades per dones músic.

Enguany el jurat està format per músics, professionals del sector musical i periodistes, noms com Patri di Filippo, periodista, porta la comunicació a Blackiebooks i té un programa musical a Radio Primavera Sound; Eneida, agitadora cultural des de fa més de 25 anys, directora de l’agència de comunicació musical Fever! I nou segell Magic in The Air; Genís Bagés, músic baterista i artista sonor; Joan Rial, producció al Festival Vida i membre de la Jazz cava; Clara Orozco, Reputada fotògrafa professional de concerts, festivals i esdeveniments de renom; Gerard Birbe, explorador d’esdeveniments musicals per a Barcelona Events (empresa organitzadora del Cruïlla, entre altres).

A més de ser un espai de trobada i contactes amb el sector musical, el DescoNNecta també vol contribuir en la formació a través d’activitats com la xerrada que es va poder fer  “El paper de les dones en el sector musical”. Amb Blanca Lamar, de Les Sueques; Marta Mei, coordinadora de difusió cultural del CC Albareda i mànager de Lali Begood; i Aina Pociello, mànager i booker, fundadora d’Allau Management.

L’acte va comptar també amb la presència de la cantant del grup guanyador del 2021 de la menció Erra forta, Angeladorrrm que va explica la seva experiència al concurs i va oferir un concert en acústic per tancar l’acte.

Les mencions: jove, femení, en català i públic
De les bandes escollides per aquest 2022, 7 estan formades per dones i poden optar a la menció Erra Forta que s’atorga a la millor banda composada per dones o amb com a mínim una frontwoman. El premi pels guanyadors serà accedir a una hora d’estudi de gravació.
A la menció Enna Jove hi poden participar més bandes ja que les mencions no són excloents entre elles, d’aquesta, podran optar aquesta menció que per a bandes joves. El premi és tocar a Festes de Gràcia 2022 i un val de 200 euros per poder invertir en una de les botigues d’instruments del barri de Gràcia col·laboradores del DescoNNecta.

La menció “Ç trencada de cançó” s’atorgarà des d’Òmnium Cultural i premiarà a la millor lletra de cançó en català. El premi consistirà en participar en un dels nombrosos actes que organitza l’entitat fent un concert.

A més hi haurà la menció del públic que es premiarà amb abonaments al Cruïlla o al Canet Rock, per a les bandes, i entre les persones que votin la seva banda preferida també es farà un sorteig abonaments.

Les mencions no tenen dotació econòmica ja que es vol posar en valor l’acompanyament de les bandes de nova creació oferint una experiència completa per a totes les escollides amb un concert professional, acompanyament en la comunicació i suport tècnic.

El DescoNNecta es consolida com a mostra de música jove
El DescoNNecta originàriament va començar com un cicle de música de petit format per a joves músics d’entre 14 i 22 anys que es duia a terme al bar de Lluïsos de Gràcia. Des de fa 5 anys el concurs es va reinventar i es va dirigir a grups formats per músics majoritàriament menors de 25 anys amb la voluntat d’impulsar les noves bandes musicals.

En aquests set anys el concurs ha tingut diferents companys de viatge, alguns s’han quedat i consolidat, d’altres han estat col·laboracions puntuals. Amb l’arribada de l’Associació The Indian Runners el DescoNNecta introdueix la perspectiva de gènere i es suma a la seva reivindicació de l’activisme i la igualtat de gènere en l’escena musical. I amb Òmnium Cultural sumem la defensa i estima del català en el món de la música i com a llengua vehicular per crear referents culturals.

Deixeu el vostre comentari