“On van els residus?” nova exposició en motiu de la setmana europea de prevenció de residus als Lluïsos

“On van els residus?” nova exposició en motiu de la setmana europea de prevenció de residus als Lluïsos
La setmana del 14 al 20 de novembre és la setmana europea per a la prevenció de residus i els Lluïsos col·laborem amb l’exposició “A on van els residus?“, que es podrà veure al Fòrum de l’entitat del 14 de novembre al 4 de desembre.
Diàriament, els nostres residus desapareixen en els «forats negres» dels contenidors que trobem al carrer i als Punts Verds. Però una vegada allà, cap a on van? L’exposició “On van els residus?”, mostra de forma visual i interactiva el camí que emprenen vuit categories de residus que tots coneixem i hem tractat en les nostres vides quotidianes. Amb mecanismes i jocs interactius, diagrames, textos, vídeos i objectes tridimensionals diversos, qui visita l’exposició pot informar-se de cap on van «els seus residus», a quins processos de transformació se sotmeten i en quin material o producte reciclat es converteixen al final del procés.
La idea d’aquest projecte expositiu és de mostrar a un ampli públic no-expert i de totes les edats el camí que emprenen els nostres residus cap a la seva reutilització i transformació a un nou material productiu. Partint d’un exhaustiu estudi de l’Ecoinstitut de Barcelona, aquesta exposició mostra el procés de transformació de vuit tipus de residus domèstics i quotidians: els brics, càpsules de cafè, roba, frigorífics, oli de cuina usat, fluorescents i residus orgànics. Per explicar aquest complex procés logístic i tecnològic s’ha creat com a element principal de l’exposició set mobles-dispositius que faciliten, mitjançant breus textos, gràfics, vídeos i materials reals la comprensió per part del visitant. Cadascun d’aquests elements conté un sensor de moviment integrat, que el mateix visitant engega amb la seva presència. Alguns d’aquests mobles demanen la interacció amb el públic com per exemple en un joc de vídeo interactiu on el visitant pot “treballar” en una cinta de residus orgànics.
L’exposició està emmarcada dins l’Estratègia Residu Zero com a mesura de conscienciació i prevenció de residus i és una cessió de l’Ajuntament de Barcelona

Deixeu el vostre comentari