Les Guies Temàtiques és una col·lecció de llibrets editats pels Lluïsos de Gràcia que pretén oferir a la ciutadania de Gràcia variats aspectes de la nostra Vila.

Són llibrets senzills i àgils de llegir que a mode de fitxa presenten temes com les corals, les colles de Sant Medir, els grups de teatre… col·lectius prou coneguts i importants del dinamisme associatiu gracienc. N’hi ha d’altres que presenten els noms dels carrers, les biografies dels graciencs il·lustres i els rellotges de sol que ens podem trobar tot passejant.

Les Guies Temàtiques van ser un nou repte dels Lluïsos per arribar a col·lectius que no són usuaris habituals de l’entitat i oferir un nou servei de publicacions.

Els llibrets es venen a 5’25 € als Lluïsos de Gràcia i a moltes de les llibreries de la Vila.

Les corals de Gràcia

Autor: Sara Nadal
Preu: 
5,25 €

Gràcia s’ha caracteritzat, des de sempre, per la seva viatalitat associativa. L’any 1995, el Llibre Blanc de la Cultura a Gràcia publicava que, d’una població de 128.000  persones n’hi havia 25.000 d’associades. La capacitat d’organitzar-se dels graciencs es fa evident en l’elevat nombre de corals que coexisteixen al Districte. Aquesta guia pot ser útil per descobrir com són i quina és la seva història.

Rellotges de sol

Autor: Eduard Farré i Carme Segura
Preu: 5,25 €

Aquesta guia pret én animar-vos a passejar amb el cap enlarie i gaudir del nostre entorn tot fent un agradable recorregut des del barri del Coll fis a l’Eixample, tot travessant de nord a sud la Vila d Gràcia. En una passejada àgil i dinàmica, volem induir-vos a conèixer el territori i a interessar-vos per les petites històries i els detalls de les masies, edificis i places que disposen de rellotges de sol.

Les colles de Sant Medir

Autor: Jordi Albertí
Preu: 5,25 €

Fa uns 170 anys que Gràcia celebra la romeria de Sant Medir, que ha esdevingut amb el temps la festa popular més importatn de l’hivern. Aquesta tradició és compartida per les altres antigues viles del Pla de Barcelona: Sant Gervasi, Sarrià i Sants, ii per Sant Cugat del Vallès. Actualment són 29 les Colles que hi particpen i que, organitzades entorn d’una Federació, en fan l’eix principal de la seva vida associativa.

Gent de Gràcia

Autor: Albert Musons
Preu: 5,25 € (EXHAURIT)

Aquesta Guia Temàtica pretén no oblidar trajectòries vitals que, des dels diferents àmbits de la cultura, les arts, la política, les lluites socials, l’associacionisme, han donat prestigi a Gràcia o han treballat per la vila.  Pretén no oblidar gent molt coneguda o molt més anònima que han fet aportacions transcendents en algun camp o que, simplement, ens han llegat exemples d’honestedat, ètica i de saber viure com a bones persones.

Tot plegat, gent de Gràcia que ens honora.

Gent de Gràcia 2

Autor: Albert Musons
Preu: 5,25 €

Segona part de l’estudi de l’Albert Musons sobre les persones que han treballat i estimat la Vila de Gràcia. En aquesta guia, l’autor fa un repàs per les biografies de 66 persones que bé des d’una vessant professional o personal, han estat vinculades a Gràcia.

Entitats centenàries de Gràcia

Autor: Esteve Camps
Preu: 5,25 €

Escoles, associacions, parròquies…sempre han constituït l’ampli teixit social i cultural que hi ha a la Vila de Gràcia. Hi ha tot un seguit d’entitats que ja hi eren quan vam néixer i, al llarg de la nostra vida, ens han acompanyat i permès formar-nos, relacionar-nos, créixer com a persones i realitzar activitat de lleure. Aquesta Guia ens presenta aquestes entitats centenàries i ens permet aprofundir en el seu coneixement.

Els carrers de Gràcia

Autor: Joan Lafarga
Preu: 5,25 €

Conèixer els noms dels nostres carrers i places, saber perquè es diuen d’una o altra manera, ens permet estimular i defensar el què és nostre. A més, una identitat s’ha de respectar, s’ha d’entendre i s’ha de conèixer. Per això cal saber perquè els carrers tenen un nom o perquè l’han canviat al llarg de la seva història, ja que és on vivim, on creixem i on conreem el veïnatge.

El món del teatre amateur de Gràcia

Autor: Josefina Altés
Preu: 5,25 €

El món del teatre és un món màgic, ple de personatges que viuen, moren i tenen sentiments diveros, i d’espais de colors barrejats, d’estructures enganyoses que són i que no són el que aparenten ser. Un espai un passen mil històries que fan créixer l’imaginació de les persones que en formen part. A Gràcia hem viscut el teatre com una forma natural de diversió, per mitjà dels grups amateurs creats dins de la multitud d’entitats de la Vila. Però el teatre és quelcom més que una diversió, ja que els seus personatges han servit per mostrar-nos la història, els costums, les tradicions, els canvis socials, les ideologies polítiques, el fer i desfer de la humanitat…