Vols saber exactament què estàs consumint? T’has preguntat mai què signifiquen totes aquelles dades a les etiquetes dels productes? Saps que és l’E102 i quins efectes té sobre la salut?
En aquesta xerrada sobre nutrició titulada “Aprèn a llegir les etiquetes dels aliments”, que forma part de la campanya “A Lluïsos ens tractem bé!”, la dietista-nutricionista Anna Parellada Roura, del CAP Larrard, t’oferirà les eines per interpretar correctament les etiquetes nutricionals dels aliments.
Aquest taller és una oportunitat per aprendre a desxifrar els ingredients, comprendre el valor nutricional i identificar additius o components menys saludables. Parlarem de com diferenciar productes beneficiosos d’aquells que podrien no ser-ho tant per a la teva salut i dels aspectes clau per prendre millors decisions quan facis la compra.
Data: Dilluns, 11 de novembre
Hora: 18 h
T’animem a portar una etiqueta d’un producte que t’interessi. A la sessió l’analitzarem junts i resoldrem tots els dubtes per ajudar-te a millorar els teus hàbits alimentaris!
Participa i descobreix que hi ha darrere de les etiquetes dels productes que consumeixes diàriament!
I per als més curiosos, l’E102 és un colorant que es troba en productes com refrescos, dolços, sopes instantànies, i snacks. També anomenat tartrazina ha estat associat amb reaccions al·lèrgiques, especialment en persones amb asma o amb sensibilitat a l’aspirina. També s’ha relacionat amb hiperactivitat en infants, especialment quan es consumeix juntament amb altres additius.